CV Kurt Haenen

Inleiding

Na het doorlopen van een vrij typische carrière van ontwikkelaar via software architect, technisch consultant, pre-sales consultant, team leader, IT manager en project leider over zo'n 20 jaar werkervaring als Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen, heb ik zeker één ding over mezelf geleerd: ik hou vooral van computer-techniek en programmeren - en ik ben er goed in!

Ik kan bouwen op praktische ervaring met allerlei vormen van software ontwikkeling, van embedded software, over Windows en Unix programmering, Android (apps & systeem, JAVA & C++) tot Internet tooling (PHP, node.js, …), jaren ervaring met de evolutie van allerlei technologiën die leidden tot de huidige hot-topics en vooral de 'drive' om techniek te willen begrijpen, want begrip lijdt tot verbeteringen en oplossingen.

Door ook ervaring te hebben in pre-sales en projectleiding, weet ik ook dat de techniek niet op zichzelf staat en uiteindelijk in het doel van een goed product moet staan, onderhoudbaar en verkoopbaar moet zijn, m.a.w. dat er veel verschillende visies moeten samenwerken om tot een succesvol en winstgevend product te komen. Zelf wil ik nu dicht bij de techniek werken, maar de ervaring die ik heb opgedaan in andere functies zorgt wel voor een beter begrip en samenwerking met anderen.

Recent werk omvat een diepgaand onderzoek in de werking van het Android systeem (van Linux kernel, over systeem-componenten in het Android framework tot ontwikkeling van apps), met code-ontwikkeling in JAVA, C en C++, volgens een Agile principe, gebruikmakend van Android Studio, JUnit, Robolectric, Mockito, PowerMockito, GIT en Gitlab.

Talenkennis

Frans en Duits zijn de afgelopen jaren op de achtergrond geraakt, waardoor het vlot spreken ervan wat inwerking zal vereisen. Verstaan en lezen gaat echter ook nu nog vlot.

Ervaring

Hobbies

  • Mijn zoon
  • Muziek beluisteren (klassiek, pop, rock, …)
  • Technologie-kennis uitbreiden en toepassen (o.a. Linux, Raspberry Pi, …)